petak, 17. srpnja 2015.

Anđini kroasani

Sastojci

  • 600 g glatkog brašna
  • 1 kockica (40g) svježeg kvasca
  • 2oo ml mlijeka
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml ulja
  • 2 jaja
  • malo soli
  • žlica šećera
Još potrebno
  • 1 jaje
  • sezam, lan, krupna sol....
  • 250 g margarina (maslaca)

    Priprema

    1. 1.
      U toplom mlijeku sa šećerom "dignuti" kvasac. Od svih sastojaka zamijesiti glatko, mekano tijesto.
      Tijesto odmah podijeliti u 8 kuglica i ostaviti da miruje 5-10 minuta.
    2. 2.
      Prvu kuglicu razvaljati na veličinu tanjura, premazati otopljenim margarinom (ili maslacem). Razvaljati i drugu kuglicu, staviti preko prve i namazati... tako do kraja.
      Zadnji dio tijesta se ne maže.

      Ovako neka stoji 15 minuta.
    3. 3.
      Sada dobro pobrašniti radnu ploču i tijesto i razvaljati veliki krug. Ako vam radna ploča nije široka, bolje raditi na stolu.
    4. 4.
      Krug prerezati na pola vodoravno, a onda rezati dugačke trokute, širine oko 7-8 cm. Srolati ih i stavljati na lim za pečenje - na papir. Razmaknuti ih jer će rasti...

      Ovako pripremljene kroasane ostaviti da stoje 1,5 do 2 sata!
    5. 5.
      Kada kroasani narastu, premazati ih razmućenim jajetom i posuti sezamom, lanom, krupnom soli... po želji...
      Staviti ih u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i peći dok ne porumene.
    6. 6.
      Kroasani se mogu i zamrznuti prije pečenja, pa po potrebi vaditi i peći.
    7. 7.
      I onda - uživati!

    Izvor :http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar