Sastojci
- 600 g glatkog brašna
- 1 kockica (40g) svježeg kvasca
- 2oo ml mlijeka
- 200 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 2 jaja
- malo soli
- žlica šećera
- 1 jaje
- sezam, lan, krupna sol....
-
250 g
margarina (maslaca)
Priprema
-
1.
U toplom mlijeku sa šećerom "dignuti" kvasac. Od svih sastojaka zamijesiti glatko, mekano tijesto.
Tijesto odmah podijeliti u 8 kuglica i ostaviti da miruje 5-10 minuta.
-
2.
Prvu kuglicu razvaljati na veličinu tanjura, premazati otopljenim margarinom (ili maslacem). Razvaljati i drugu kuglicu, staviti preko prve i namazati... tako do kraja.
Zadnji dio tijesta se ne maže.
Ovako neka stoji 15 minuta.
-
3.
Sada dobro pobrašniti radnu ploču i tijesto i razvaljati veliki krug. Ako vam radna ploča nije široka, bolje raditi na stolu.
-
4.
Krug prerezati na pola vodoravno, a onda rezati dugačke trokute, širine oko 7-8 cm. Srolati ih i stavljati na lim za pečenje - na papir. Razmaknuti ih jer će rasti...
Ovako pripremljene kroasane ostaviti da stoje 1,5 do 2 sata!
-
5.
Kada kroasani narastu, premazati ih razmućenim jajetom i posuti sezamom, lanom, krupnom soli... po želji...
Staviti ih u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i peći dok ne porumene.
-
6.
Kroasani se mogu i zamrznuti prije pečenja, pa po potrebi vaditi i peći.
-
7.
I onda - uživati!
Izvor :http://www.coolinarika.com/ -
1.
0 komentari:
Objavi komentar