Sastojci
- 500gr sira
- 150gr margarina
- 250gr kajmaka
- 1 glavica luka
- 2 kašike senfa
- 2 kuvana jaja
- pola kašike crvene tucane paprike
- 1 kafena kašika kima
- ulje
- so i papar
Priprema
- U dubok sud stavimo sitno sjeckan luk, kim, rendani sir, žumanca, pola kašike crvene tucane paprike, 2 kašike enfa, kajmak i margarin. Promješamo da se smjesa sjedini. Smjesu prespamo u sudobložen folijom i sa svake strane prekrijemo smjesu. Ostavimo da se stegne u frižideru.
- Činiju za serviranje ukrasimo listovima zelene salate. Serviramo Lipitur u obliku kupe i ukrasimo grančicama francuskog prešuna u rendanom šargarepom. Na nju stavljamo manji paradaiz. Sitno sjeckana bjelanca i masline redamo na kupu. Dekoraciju završimo manjim paradaizom.
0 komentari:
Objavi komentar