subota, 4. srpnja 2015.

Liptauer

Sastojci

  • 500gr sira
  • 150gr margarina
  • 250gr kajmaka
  • 1 glavica luka
  • 2 kašike senfa
  • 2 kuvana jaja
  • pola kašike crvene tucane paprike
  • 1 kafena kašika kima
  • ulje
  • so i papar
Priprema
  1. U dubok sud stavimo sitno sjeckan luk, kim, rendani sir, žumanca, pola kašike crvene tucane paprike, 2 kašike enfa, kajmak i margarin. Promješamo da se smjesa sjedini. Smjesu prespamo u sudobložen folijom i sa svake strane prekrijemo smjesu. Ostavimo da se stegne u frižideru.
  2. Činiju za serviranje ukrasimo listovima zelene salate. Serviramo Lipitur u obliku kupe i ukrasimo grančicama francuskog prešuna u rendanom šargarepom. Na nju stavljamo manji paradaiz. Sitno sjeckana bjelanca i masline redamo na kupu.  Dekoraciju završimo manjim paradaizom.

0 komentari:

Objavi komentar