petak, 17. srpnja 2015.

Sacher Torte

Sastojci

TESTO:

  • 150 g blago-gorke čokolade (do 50 % kakaa)
  • 6 belanaca
  • 160 g omekšalog maslaca
  • 160 g finog kristal šećera
  • 1 vanilin šećer, Dolcela
  • 6 žumanaca
  • 100 g prezli (krušnih/ hlebnih mrvica)

FIL:

  • 150 g marmelade od kajsija/marelica, Podravka

GLAZURA:

  • 60 g šećera
  • 7 kaš. vode
  • 200 g blago-gorke čokolade (do 55% kakaa)

DEKORACIJA:

  • 50 g otopljene čokolade

Priprema


1.
Za testo, čokoladu naseckati otopiti je. Zagrejati pećnicu na 180*C.


2.
Belanca čvrsto ulupati. Maslac kremasto ulupati, zatim postepeno dodavati šećer i vanilin šećer, pa jedan po jedan žumanac, muteći najjačom brzinom. Dodati otopljenu čokoladu i hlebne mrvice, mešajući srednjom brzinom. Testo staviti u pleh vel. 26cm i peći u donjoj trećini pećnice oko 50 minuta.

3.
Izvaditi pečen biskvit na rešetku i pustiti ga da se skroz ohladi. Zadim ga jednom vodoravno izrezati. Donju koru premazati marmeladom, pa preklopiti gornjom. Lagano pritisnuti.

4.
Za glazuru šećer i vodu zakuvati dok se šećer ne otopi. Zatim u vreo sirup dodati naseckanu čokoladu i mešati dok masa ne postane glatka i sjajna. Ceo kolač tanko premazati marmeladom, i preko jednako preliti čokoadnom glazurom sa svih strana.

5.
Kada se glazura stegne zarezati 12 parčeta po površiti, i na svako otopljenom čokoladom uz pomoć fišeka, ispisati 'Sacher'.

0 komentari:

Objavi komentar