subota, 4. srpnja 2015.

Krem torta sa ananasom

Sastojci
  • 350gr ananasa iz konzerve
  • 300ml mlijeka
  • 6 jaja
  • 150gt margarina
  • 6 kašika šećera
  • 100gr šećera u prahu
  • 4 kašike brašna
  • 2 kašike mljevenih vadena
  • 1 orašak za puding od vanile
  • 100ml soka od ananasa
  • 200ml slatke pavlake
Priprema
  • Mikserom umutimo jaja i 6 kašika brašna. Dodamo brašno i mljevene bademe. Tijesto prespemo u tepsiju premazanu margarinom. Pečemo 15 minuta na 200 stepeni.
  • Pripremamo fil. Kuhamo mlijeko, pa dodamo prašak za puding pomiješan sa sokom od ananasa. Ostavimo da se ohladi. Dodamo sitno sjeckan ananas i izmućeni margarin sa šećerom u prahu.
  • Patišpanj presječemo na 3 kore i filujemo. Mutimo slatku pavlaku dok ne dobijemo šlag. Cijelu tortu premažemo i ukrasimo šlagom. Dekorišemo parčadima ananasa. Na sredinu stavimo cijeli krug ananasa.

0 komentari:

Objavi komentar