Home »
» Krem torta sa ananasom
Sastojci
- 350gr ananasa iz konzerve
- 300ml mlijeka
- 6 jaja
- 150gt margarina
- 6 kašika šećera
- 100gr šećera u prahu
- 4 kašike brašna
- 2 kašike mljevenih vadena
- 1 orašak za puding od vanile
- 100ml soka od ananasa
- 200ml slatke pavlake
Priprema
- Mikserom umutimo jaja i 6 kašika brašna. Dodamo brašno i mljevene bademe. Tijesto prespemo u tepsiju premazanu margarinom. Pečemo 15 minuta na 200 stepeni.
- Pripremamo fil. Kuhamo mlijeko, pa dodamo prašak za puding pomiješan sa sokom od ananasa. Ostavimo da se ohladi. Dodamo sitno sjeckan ananas i izmućeni margarin sa šećerom u prahu.
- Patišpanj presječemo na 3 kore i filujemo. Mutimo slatku pavlaku dok ne dobijemo šlag. Cijelu tortu premažemo i ukrasimo šlagom. Dekorišemo parčadima ananasa. Na sredinu stavimo cijeli krug ananasa.
0 komentari:
Objavi komentar