Biskvit:
- 8 bjelanaca
- 8 kašika šećera
- 8 kašika brašna
- 2 dcl mlijeka
- 8 žumanaca
- 8 kašika šećera
- 5 kašika oštrog brašna
- 5 dcl mlijeka
- 2 vanilin šećer
- 250 g margarina
- 500 g jagoda
- 3 šlag pjene
- Umutiti bjelanca sa šećerom i dodati brašno. Lagano izmješati i izliti u pleh obložen papirom za pečenje da se peče 20 minuta na 180 stepeni. Ohladiti biskvit, odlijepiti papir i preliti vrućim mlijekom.
- Umutiti žumanca sa šećerom, dodati brašno, 1 dcl mlijeka i dobro izmiješati.
- Preostalo mlijeko stavidi da prokuha zajedno sa vanilinim šećerom, pa dodati pripremljena žumanca i napraviti puding.
- U mlaku kremu dodati margarin i dobro umutiti.
- Šlag napraviti prema uputama proizvođača. Redati kora, krema, u kremu utisnuti jagode i na kraju kolač ukrasiti šlagom.
0 komentari:
Objavi komentar