nedjelja, 5. srpnja 2015.

Voćni užitak

 Sastojci:
Biskvit:
  • 8 bjelanaca
  • 8 kašika šećera
  • 8 kašika brašna
  • 2 dcl mlijeka
Krema:
  • 8 žumanaca
  • 8 kašika šećera
  • 5 kašika oštrog brašna
  • 5 dcl mlijeka
  • 2 vanilin šećer
  • 250 g margarina
  • 500 g jagoda
  • 3 šlag pjene
Priprema:
  1. Umutiti bjelanca sa šećerom i dodati brašno. Lagano izmješati i izliti u pleh obložen papirom za pečenje da se peče 20 minuta na 180 stepeni. Ohladiti biskvit, odlijepiti papir i preliti vrućim mlijekom.
  2. Umutiti žumanca sa šećerom, dodati brašno, 1 dcl mlijeka i dobro izmiješati.
  3. Preostalo mlijeko stavidi da prokuha zajedno sa vanilinim šećerom, pa dodati pripremljena žumanca i napraviti puding.
  4. U mlaku kremu dodati margarin i dobro umutiti.
  5. Šlag napraviti prema uputama proizvođača. Redati kora, krema, u kremu utisnuti jagode i na kraju kolač ukrasiti šlagom.

0 komentari:

Objavi komentar