petak, 17. srpnja 2015.

Majin čokoladni kuglof

Sastojci

  • 225 g čvrstog jogurta
  • 250 - 300 g šećera (po ukusu)
  • 180 ml mlijeka (može i sojino, bademovo, zobeno)
  • 120 ml ulja
  • 1 žlica arome vanilije (ili ruma)
  • 360 g brašna
  • 60 g tamnog kakaa
  • 1 prašak za pecivo
  • 80 ml kipuće vode
  • 100 g mliječne čokolade (ili čokolade za kuhanje)
  • šećer u prahu za posipanje

    Priprema


    1.
    Kalup za kuglof promjera 26 namastite i pospite brašnom.

    Čokoladu nasjeckajte na krupne komadiće.

    Pećnicu upalite na 180 stupnjeva.


    2.
    U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo.

    U drugoj zdjeli pomiješajte jogurt, šećer (po želji stavite 250 g, ali ja sam stavila svih 300), mlijeko i ulje pa pjenjačom miješajte da se sve sjedini, jednu minutu. Dodajte vaniliju i sjedinite.
    Tada dodajte pola smjese suhih sastojaka i promiješajte pjenjačom da se sjedini, nakon toga dodajte ostatak i kipuću vodu pa miješajte dok ne dobijete gustu, glatku smjesu.

    Na kraju umiješajte komadiće čokolade.

    3.
    Smjesu istresite u pripremljen kalup i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 55 minuta ili dok čačkalica ne izađe suha.

    Ako vam tijekom pečenja kolač počne previše tamniti prekrijte kalup aluminijskom folijom i nastavite peći koliko je potrebno (samo stavite list folije na kalup, nemojte ništa omotavati).

    Kuglof ostavite 20 - 30 minuta u kalupu a nakon toga ga izvadite na rešetku da se ohladi do kraja.

    Pospite šećerom u prahu.




    Posluživanje


    Poslužite uz jagode i tučeno slatko vrhnje, svježe bobičasto voće, umak od cvrenog voća, vanilije ili samog uz čaj ili kavu - po ukusu.


    Izvor: http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar