1.
Kalup za kuglof promjera 26 namastite i pospite brašnom.
Čokoladu nasjeckajte na krupne komadiće.
Pećnicu upalite na 180 stupnjeva.
2.
U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo.
U drugoj zdjeli pomiješajte jogurt, šećer (po želji stavite 250 g,
ali ja sam stavila svih 300), mlijeko i ulje pa pjenjačom miješajte da
se sve sjedini, jednu minutu. Dodajte vaniliju i sjedinite.
Tada dodajte pola smjese suhih sastojaka i promiješajte pjenjačom da
se sjedini, nakon toga dodajte ostatak i kipuću vodu pa miješajte dok ne
dobijete gustu, glatku smjesu.
Na kraju umiješajte komadiće čokolade.
3.
Smjesu istresite u pripremljen kalup i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 55 minuta ili dok čačkalica ne izađe suha.
Ako vam tijekom pečenja kolač počne previše tamniti prekrijte kalup
aluminijskom folijom i nastavite peći koliko je potrebno (samo stavite
list folije na kalup, nemojte ništa omotavati).
Kuglof ostavite 20 - 30 minuta u kalupu a nakon toga ga izvadite na rešetku da se ohladi do kraja.
Pospite šećerom u prahu.
Posluživanje
Poslužite uz jagode i tučeno slatko
vrhnje, svježe bobičasto voće, umak od cvrenog voća, vanilije ili samog
uz čaj ili kavu - po ukusu.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
0 komentari:
Objavi komentar