nedjelja, 12. srpnja 2015.

Čokoladni kolačići

Sastojci
  • 120 g maslaca
  • 80 g smeđeg šećera
  • prstovet soli
  • 1/2 žlice mljevene vanilije
  • 1 jaje
  • 150 g pšeničnog brašna
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 20 g kakaa
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 60 g neslanih australskih orahčića (makadamija)
  • 3 žlice mlijeka
Priprema
  1. Zagrijati pećnicu na 190 stepeni. Obložiti papirom lim za pečenje.
  2. Mikserom pjenasto umutiti maslac, šećer, soli u vaniliju.
  3. Na masu prosijati brašno, prašak za pecivo i kakao. Krupno nasjeckati oraščiće i čokoladu te ih dodati u tijesto, pa sve dobro izmješati.
  4. Dvjema žlicama stavite na lim 12 hrpica tijesta s razmakom od 4-5 cm. Potom tijesto lagano potisnite vilicom. pecite kolačiće 15 minuta.
  5. Izvadite kolačiće  iz pećnice i ostavite nekoliko minuta da se stvrdnu. Ohlađeni kolači mogu u zatvorenoj kutiji da stoje do 5 dana.

0 komentari:

Objavi komentar