Potrebno:
- 1 kg sira
- 300 gr kačkavalja
- 3 pakovanjakrem sira
- 300 gr kajmaka
- 100 gr oraha
- 100 gr badema
- 100 gr lješnjaka
- 5 rotkvica
- 1 jabuka
- 1 crvena paprika
- 1 veza mladog luka
- 7 parčadi dvopeka
- peršun
- 2 česna luka
- ulje
- so
- biber
Priprema
- U veći duboki sud rendamo sir. Dodamo sitno sjeckani kačkavalj, kajmak, krem sir, sitno sejeckani mladi luk i sitno sjeckani bijeli luk. Dodamo predhodno pečene sitno sjeckane bademe, orahe i lješnike. Sve pomješamo da se smjesa sjedini. Smjesu prespemo u nauljeni kalup, i ostavimo je u frižider malo da se stegne.
- Činiju za serviranje ukrasimo listovima zelene salate. Na nju redamo u krug parčadi dvopeka, pa Radoznalu loptu. Ukrasimo rotkvicama zasječenim u obliku cvijeta i sitno sjeckanim peršunom. Dekoraciju završimo parčadima crvene paprike.
0 komentari:
Objavi komentar