srijeda, 8. srpnja 2015.

Radoznala lopta

Potrebno:
  • 1 kg sira
  • 300 gr kačkavalja
  • 3 pakovanjakrem sira
  • 300 gr kajmaka
  • 100 gr oraha
  • 100 gr badema
  • 100 gr lješnjaka
  • 5 rotkvica
  • 1 jabuka
  • 1 crvena paprika
  • 1 veza mladog luka
  • 7 parčadi dvopeka
  • peršun
  • 2 česna luka
  • ulje
  • so
  • biber
Priprema
  • U veći duboki sud rendamo sir. Dodamo sitno sjeckani kačkavalj, kajmak, krem sir, sitno sejeckani mladi luk i sitno sjeckani bijeli luk.  Dodamo predhodno pečene sitno sjeckane bademe, orahe i lješnike. Sve pomješamo da se smjesa sjedini. Smjesu prespemo u nauljeni kalup, i ostavimo je u frižider malo da se stegne.
  • Činiju za serviranje ukrasimo listovima zelene salate. Na nju redamo u krug parčadi dvopeka, pa Radoznalu loptu. Ukrasimo rotkvicama zasječenim u obliku cvijeta i sitno sjeckanim peršunom. Dekoraciju završimo parčadima crvene paprike.

0 komentari:

Objavi komentar