utorak, 7. srpnja 2015.

Rolat od kokosa

 Sastojci
  • 30 gr kakaa
  • 50 gr kosovog brašna
  • 1 prašak za puding od vanile
  • 120 gr šećera
  • 100 gr brašna
  • 4 jaja
  • 1 kesica želatina
  • 400 ml mlijeka
  • 100 gr šećera
  • 50 gr šećera u prahu
  • 50 ml ruma
  • 1 kafena kašpla praška za pecivo
Priprema
  1. Pripremamo kremu. U šerpi na šporetu kuhamo mlijeko i dodamo 100 gr šećera. Preostalo mlije3ko promješamo sa praškom za puding i dodamo u šerpu. Kafa se puding zgusne, odamo želatin razmućen sa malo  vode. Miješamo dok se smjesa ne sjedini, pa dodamo kokosovo brašno.
  2. Pripremamo patišpanj. Mikserom mutimo 4 jaja i 10 gr šećera. Pomješamo brašno sa praskom za pecivo i kakaom. Dodamo u sud i mješamo dok se smjesa ne sjedini. Smjesu sipamo u tepsiju obloženu papirom- Pečemo 15 minuta na 180 stepeni.
  3. Na patišpanj nanesemo fil i uvijamo u rolat. Poprskamo šećerom u prahu. siječemo parčadi debljine 1 centimetae i stepenasto redamo na oval.

0 komentari:

Objavi komentar