Sastojci
- 30 gr kakaa
- 50 gr kosovog brašna
- 1 prašak za puding od vanile
- 120 gr šećera
- 100 gr brašna
- 4 jaja
- 1 kesica želatina
- 400 ml mlijeka
- 100 gr šećera
- 50 gr šećera u prahu
- 50 ml ruma
- 1 kafena kašpla praška za pecivo
Priprema
- Pripremamo kremu. U šerpi na šporetu kuhamo mlijeko i dodamo 100 gr šećera. Preostalo mlije3ko promješamo sa praškom za puding i dodamo u šerpu. Kafa se puding zgusne, odamo želatin razmućen sa malo vode. Miješamo dok se smjesa ne sjedini, pa dodamo kokosovo brašno.
- Pripremamo patišpanj. Mikserom mutimo 4 jaja i 10 gr šećera. Pomješamo brašno sa praskom za pecivo i kakaom. Dodamo u sud i mješamo dok se smjesa ne sjedini. Smjesu sipamo u tepsiju obloženu papirom- Pečemo 15 minuta na 180 stepeni.
- Na patišpanj nanesemo fil i uvijamo u rolat. Poprskamo šećerom u prahu. siječemo parčadi debljine 1 centimetae i stepenasto redamo na oval.
0 komentari:
Objavi komentar