petak, 17. srpnja 2015.

Cizkejk kao iz najbolje slastičarne

Sastojci

  • Podloga: 300 gr mlevenog keks
  • 150 gr maslaca/margarina
  • 50 - 100 ml soka po izboru ili mleka
  • Fil: 500 gr krem sir ( philadelphia, abc, mascarpone )
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 100 ml mleka
  • 200 gr secera u prahu
  • 1 vrecica zelatine
  • Vocni sloj: 500 gr voca ( malina, visanja, jagoda, kupina )
  • 200 ml vode
  • 3 vanil secera
  • 3 zlice secera
  • 1 vrecica zelatine

    Priprema

    1. Za podlogu pomesati mlevene kekse sa otopljenim puterom i sokom. Mrvicastu masu utisnuti u dno kalupa ( 26 cm ). Ostaviti u frizider dok pripremamo nadev.

    2. Za nadev krem sir pomesati sa secerom u prahu, izmesati. Umuceni slatku pavlaku postepeno dodavati siru i mesati u glatku smesu. Dodati otopljenu zelatinu koju smo prethodno pripremili prema uputi na vrecici i istopili u 100 ml mleka. Promesati. Istresti na podlogu od keksa, poravnati i ostaviti u frizider da se stisne.

    3. Za vocni sloj pomesati voce, vodu, vaniliju secer i secer i kuvati dok ne provri. Kada prokljuca neka se kuva jos 5 minuta. Ukloniti sa vatre i dodati zelatinu koju smo prethodno pripremili prema uputama. Prohladiti i naneti na nadev. Vratiti u frizider da se vocni sloj zelira

    Izvor: http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar