Home »
» Cizkejk kao iz najbolje slastičarne
Sastojci
-
Podloga:
300 gr mlevenog keks
-
150 gr maslaca/margarina
-
50 - 100 ml soka po izboru ili mleka
-
Fil:
500 gr krem sir ( philadelphia, abc, mascarpone )
-
300 ml slatkog vrhnja
-
100 ml mleka
-
200 gr secera u prahu
-
1 vrecica zelatine
-
Vocni sloj:
500 gr voca ( malina, visanja, jagoda, kupina )
-
200 ml vode
-
3 vanil secera
-
3 zlice secera
-
1 vrecica zelatine
Priprema
-
Za podlogu pomesati mlevene kekse
sa otopljenim puterom i sokom. Mrvicastu masu utisnuti u dno kalupa (
26 cm ). Ostaviti u frizider dok pripremamo nadev.
-
Za nadev krem sir pomesati sa
secerom u prahu, izmesati. Umuceni slatku pavlaku postepeno dodavati
siru i mesati u glatku smesu. Dodati otopljenu zelatinu koju smo
prethodno pripremili prema uputi na vrecici i istopili u 100 ml mleka.
Promesati. Istresti na podlogu od keksa, poravnati i ostaviti u frizider
da se stisne.
-
Za vocni sloj pomesati voce,
vodu, vaniliju secer i secer i kuvati dok ne provri. Kada prokljuca neka
se kuva jos 5 minuta. Ukloniti sa vatre i dodati zelatinu koju smo
prethodno pripremili prema uputama. Prohladiti i naneti na nadev.
Vratiti u frizider da se vocni sloj zelira
Izvor: http://www.coolinarika.com/
0 komentari:
Objavi komentar