nedjelja, 5. srpnja 2015.

Kuglof

Sastojci:
  • 1/2 kg trešanja bez košpica
  • 3 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • 1,5 čaša šećera (čaša zapemine 2,5dcl)
  • 1/2 čaše ulja
  • 2 čaše brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 2 dcl jogurta
Priprema:
  1. Jaja, šećer i vanilin šećer dobro umutiti mikserom da budu pjenasti. U njih dodati redom ulje, prosijano brašno sa praškom za pecivo i na kraju jogurt.
  2. Iliti pripremljenu smjesu u namazan i pobrašnjen kalup i po vrhu dodati oprane trešnje kojima ste izvadili košpice.
  3. Lagano ih kašikom utisnuti u smjesu i kolač peći na 180 stepeni oko 45 minuta, odnosno dok lijepo ne porumeni.

0 komentari:

Objavi komentar