ponedjeljak, 6. srpnja 2015.

Jelo iz Bordoa

Sastojci
  • 4 veća krompira
  • 2 veća šampinjona
  • manja glavica luka
  • 50 g suhog mesa
  • 2 česna bijelog luka
  • pola kašike sjemenki gorčice
  • pola kašike bosiljka
  • biljni začin
  • 100 ml bijelog vina
Priprema
  1. Suho meso isjeckati na sitne kockice i propržiti u tavi samo da zacvrči. Dodati sitno isjeckan luk. sampinjone i propasirani bijeli luk, pa pržiti na srednjoj temperaturi uz često miješanje.
  2. Oguljeni krompir isjeći na tanje kolutove i dodati u tavu, te na tihoj vatri dinstati dok krompir ne omekša.
  3. Postepeno sipatui bijelo vino, a na kraju dodati sjemenke gorčice, začin i bosiljak.
  4. Promješati, drvenom kašikom dobro izgrebati dni i poslužiti.

0 komentari:

Objavi komentar