srijeda, 22. srpnja 2015.

ČOKOLADNA KEKS TORTA

Sastojci

  • oko 1 kg pti ber keksa
  • 7 jaja
  • 280 gr šećera
  • 100 gr čokolade za kuvanje
  • 125 gr margarina
  • 125 gr maslaca
  • malo mleka za natapanje keksa
  • ukrasi po želji

    Priprema

    1. 1.
      Jaja (cela) i šećer staviti da se kuvaju na pari. (Ja to radim u loncu za mleko, sa duplim dnom, nema pečenja, šurenja i sl.). Neprestano mešati žicom. Kad počne da se zgušnjava, a to će biti čim para počne da šišti iz ventila, smesa će biti gusta i skuvana za 5 – 7 minuta. Dodati čokoladu izlomljenu što sitnije, skloniti sa vatre i mešati dok se čokolada ne istopi. Ostaviti da se potpuno ohladi.
    2. 2.
      Mikserom dobro umutiti margarin i maslac, pa dodati čokoladnu masu.
    3. 3.

      Ugrejati malo mleka, pa umakati kekse i slagati na tacnu. Premazati filom i slagati sve dok ima materijala. Ukrasiti po želji, glazurom, šlagom, čokoladnim ili šećernim mrvicama i sl. Ja sam rendala euroblok, jer ima lepe braon- bele pruge…

      Izvor: http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar