-
1.
Biskvit
Keks i kakao ručno mešati sa mlekom dok se ne sjedini u jednoličnu masu
(ne sme biti suva, a ni previše vlažna i gnjecava; dodavati malo po
malo mleka). Razvaljati u tepsiji (dimenzije oko 20×35 cm).
-
2.
Beli fil
Želatin preliti sa 5 kašika hladne vode i ostaviti 10-ak minuta da
nabubri. Mikserom umutiti šećer, vanilin šećer i mileram. Nabubrelom
želatinu dodati na kockice izlomljenu belu čokoladu i istopiti na pari
ili tihoj vatri. Dodati 4-5 kašika umućenog milerama i još malo grejati
uz mešanje dok se masa ne ujednači. Skinuti sa vatre i ulivati polako uz
mućenje mikserom u preostali mileram. Preliti preko biskvita i staviti u
zamrzivač 20-ak minuta da se stegne.
-
3.
Tamni fil
Želatin preliti sa 5 kašika hladne vode i ostaviti 10-ak minuta da
nabubri. Mikserom umutiti šećer, mileram i slatku pavlaku. Nabubrelom
želatinu dodati na kockice izlomljenu crnu čokoladu i istopiti na pari
ili tihoj vatri. Ness kafu rastvoriti u vreloj vodi i dodati u šerpu sa
želatinom i čokoladom. Skinuti sa vatre i ulivati polako uz mućenje
mikserom u umućeni krem od milerama i slatke pavlake. Preliti preko
belog fila i ostaviti u frižideru najmanje 4 sata da se stegne.
0 komentari:
Objavi komentar