nedjelja, 5. srpnja 2015.

Marinirani losos

Sastojci:
  • 800 g lososa
  • 2 kašikice naribanog đumbira
  • 2 kašikice vegete
  • 3 česna bijelog luka
  • 2 kašike susamovog ulja
  • sok od pola limete
  • 2 kašike soja umaka
  • 1 kašikica smeđeg šećera
  • 1 ljuta papričica
  • 2 kašike maslinovog ulja
Priprema
  1. Odreske lososa natrljati naribanim đumbirom, vegetom i protisnuti bijelim lukom.
  2. Preliti susamovim uljem, sokom limete, soja umakom i na kraju posuti smeđim šećerom i narezanom ljutom papričicom.
  3. Losos marinirati sat vremena, a zatim ga peći na zagrijanom maslinovom ulju sa sveke strane oko 5 minuta.

0 komentari:

Objavi komentar