Za tijesto
- 50 dkg oštog brašna
- 2 dcl mlijeka
- 1 kašikica soli
- 1obični jogurt
- 1 kocka svježeg kvasca
- 1 kiselo vrhnje
Za fil:
- kečap
- sir trapist
- salama
- vegeta
Priprema:
- Kvasac pomiješati s mlakim mlijekom, pa ostaviti da se diže. Brašnu dodati so. vrhnje, jogurt i dignuti kvasac.
- Umjesiti čvrsto tijesto. Zamotatati u prozirnu foliju i staviti u frižider na dva sata.
- Tijesto razvijati na tanko oko 3mm i rezati trokute. Svaki trokut premazati kečapom. posuti vegetom. staviti krišku seleame i sira. Preklopiti drugi trokutom, dobro pritisnuti krajeve da fil ne curi vani i peć na zagrijanom ulju s jedne i druge strane dok ne poprime zlatnožutu boju.
0 komentari:
Objavi komentar