nedjelja, 5. srpnja 2015.

Punjeni trokuti

Za tijesto
  • 50 dkg oštog brašna
  • 2 dcl mlijeka
  • 1 kašikica soli
  • 1obični jogurt
  • 1 kocka svježeg kvasca
  • 1 kiselo vrhnje
Za fil:
  • kečap
  • sir trapist
  • salama 
  • vegeta
Priprema:
  1. Kvasac pomiješati s mlakim mlijekom, pa ostaviti da se diže. Brašnu dodati so. vrhnje, jogurt i dignuti kvasac.
  2. Umjesiti čvrsto tijesto. Zamotatati u prozirnu foliju i staviti u frižider na dva sata.
  3. Tijesto razvijati na tanko oko 3mm i rezati trokute. Svaki trokut premazati kečapom. posuti vegetom. staviti krišku seleame i sira. Preklopiti drugi trokutom, dobro pritisnuti krajeve da fil ne curi vani i peć na zagrijanom ulju s jedne i druge strane dok ne poprime zlatnožutu boju.

0 komentari:

Objavi komentar