Za tijesto
- 400 g zamrznutog tijesta za pizzu
- 1 žumance
- brašno za radnu površinu
- kim u zrnu
- nasjeckani bademi
- mak
- sunckoretove sjemenke
- Ostavite tijesto da se odledi na sobnoj temperaturi. Obložiti papirom limove za pečenje, Zagrjte pećnicu na 200 stepeni.
- Na pobrašnjenoj radnoj površini razvijajte tijesto na debljunu oko 4 mm. Dobro umutite žumance s 2 žlice vode i premažite tijesto, a potom ga izrežite na kvadrate velike 6x6 cm.
- Kvadrate tijesta pospite mješavinom kima, badema, maka i suncokretovih sjemenki pa ih složite u limove. Stavite ih u predhodno zagrijanu pećnicu i pecite 10-15 minura da dobiju zlatnožutu boju. Potom izvadite krekere iz limova ostavite da se ohlade nekoliko minuta i poslužite tople.
0 komentari:
Objavi komentar