petak, 10. srpnja 2015.

Talijanski krekeri

Sastojci
Za tijesto
  • 400 g zamrznutog tijesta za pizzu
  • 1 žumance
  • brašno za radnu površinu
 Za ukrašavanje
  • kim u zrnu
  • nasjeckani bademi
  • mak
  • sunckoretove sjemenke
 Priprema
  1.  Ostavite tijesto da se odledi na sobnoj temperaturi. Obložiti papirom limove za pečenje, Zagrjte pećnicu na 200 stepeni.
  2. Na pobrašnjenoj radnoj  površini razvijajte tijesto na debljunu oko 4 mm. Dobro umutite žumance s 2 žlice vode i premažite tijesto, a potom ga izrežite na kvadrate velike 6x6 cm.
  3. Kvadrate tijesta pospite  mješavinom kima, badema, maka i suncokretovih sjemenki pa ih složite u limove. Stavite ih u predhodno zagrijanu pećnicu i pecite 10-15 minura da dobiju zlatnožutu boju. Potom izvadite krekere iz limova ostavite da se ohlade nekoliko minuta i poslužite tople.

0 komentari:

Objavi komentar