Home »
» Orange chrush torta ORIGINAL
Sastojci
- Biskvit
-
140 g
brašna
-
90 g
šećera
-
50 g
tamne čokolade
-
50 g
maslaca
-
50 ml
mlijeka
-
50 ml
vrele vode
-
1 velika žl
kakaa
-
3 komada
jaja
-
1
Dolcela vanilin šećer
-
2/3 vrećice
Dolcela prašak za pecivo
- Krema od naranče
-
6
jaja
-
300 g
šećera
-
150 ml
soka od naranče
-
naribana korica jedne naranče
-
5 žlice
maslaca
-
500 ml
šlaga Dolcela 5+
-
1 vrećica
želatine ili (2 listića)
- Žele od naranče
-
7 dcl
soka od naranče (100%)
-
5 žl
Dolcela Gussnela
-
5 žl
šećera
Priprema
-
Odvojiti bjelanjeke od žumanjaka. Otopiti maslac i čokoladu u
mikrovalnoj ili na pari. Pomješati zajedno brašno, kakao i pecilni
prašak te prosijati. Miksati žutanjke i šećer dok se ne zapjeni. Dodati
otopljenu čokoladu i maslac, nakon toga vrelu vodu i mlijeko te pomalo
dodavati prosijano brašno, kakao i prašak za pecivo. Kad se smjesa
sjedini umiješajte lagano, pjenjačom, snijeg od bjelanjaka. Peći na
180°C nekih 35-45 min. Provjerite čačkalicom da li je biskvit do kraja
pečen iznutra. Ostavite ga da se ohladi te poravnajte s gornje strane i
prerežite na pola.
-
Izmiksati jaja i šećer dok se ne
zapjene. Dodati sok od naranče i koricu. Na laganoj vatri kuhati dok se
ne zgusne. Paziti da se smjesa lagano zagrijava i da ne zakipi. Stalno
miješati da ne zagori. Kad se zgusne maknuti sa vatre i dodati maslac.
Mješati da se poveže. Posudu staviti u hladnu vodu da se smjesa ohladi
pa umiješati miksani šlag i na kraju dodati otopljenu želatinu.
-
Uzeti oko 1 dcl soka od ukupne količine te u njoj razmutiti Gustin.
Ostalu količinu staviti na vatru da provrije. Polako sipati gustin te
stalno miješati. Dodati šećer. Kuhati oko 4 min te ostaviti da se malo
ohladi.
-
Stavite biskvit u kalup te ga namočite mlijekom. Na njega stavite
pola kreme od naranče. Potom pola još mlakog želea. Stavite u hladnjak
da se malo ohladi i ponovite postupak. Sve zajedno stavite u hladnjak na
oko 3 sata ili najbolje preko noći. Tortu ukrasite po žalji (čokoladnim
pločicama, preljevom od čokolade ili šlagom). Uživajte i dobar tek!
Izvor: http://www.coolinarika.com/
0 komentari:
Objavi komentar