Za tijesto
- 3 jaja
- 90 g šećera
- prstovet soli
- 45 g brašna
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 2 žlice kakaa
- 100 g masnog kiselog vrhnja
- 350 g svježeg sira
- 2-3 žlice šećera
- 1 vrećica instant želatine
- 1 žlica rakije od marelice
- 300 g marelica
- šećer u prahu za posipanje
- Zagrijte pećnicu na 200 stepeni, Obložite papirom lim za pečenje. Napravite biskvitnu masu pa je razmažite na lim. Pecite 12-14 minuta, pa pojkriveni biskvit ostavite da se ohladi. Potom ga istresite na ubrus posut šećerom u prahu. Odstranite lim i skinite papir.
- Izmješajte kiselo vrhnje, svježi sir, šećer, želatinu i rakiju. Premažite biskvit do 4 cm od drugog ruba. Svježe marelice prelijete vrućom vodo, a potom ih ogulite prepolovite i izvadite koštice. Narežete voće na komadiće pa njima posipate kremu od sira.
- Pomoću ubrusa savijate biskvit počevši od šire strane. Stavite roladu na mali pladanj obložen alminijskom folijom pa je ostavite 20 minuta u zamrzivaču. Prije iznošenja na stol pospite je šećerom u prahu.
0 komentari:
Objavi komentar