srijeda, 8. srpnja 2015.

Rolada s marelicama

Sastojci
Za tijesto
  • 3 jaja
  • 90 g šećera
  • prstovet soli
  • 45 g brašna
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 2 žlice kakaa
Za nadjev
  • 100 g masnog kiselog vrhnja
  • 350 g svježeg sira
  • 2-3 žlice šećera
  • 1 vrećica instant želatine
  • 1 žlica rakije od marelice
  • 300 g marelica
  • šećer u prahu za posipanje
 Priprema
  1.  Zagrijte pećnicu na 200 stepeni, Obložite papirom lim za pečenje. Napravite biskvitnu masu pa je razmažite na lim. Pecite 12-14 minuta, pa pojkriveni biskvit ostavite da se ohladi. Potom ga istresite na ubrus posut šećerom u prahu. Odstranite lim i skinite papir.
  2. Izmješajte kiselo vrhnje, svježi sir, šećer, želatinu i rakiju. Premažite biskvit do 4 cm od drugog ruba. Svježe marelice prelijete vrućom vodo, a potom ih ogulite prepolovite i izvadite koštice. Narežete voće na komadiće pa njima posipate kremu od sira.
  3. Pomoću ubrusa savijate biskvit počevši od šire strane. Stavite roladu na mali pladanj obložen alminijskom folijom pa je ostavite 20 minuta u zamrzivaču. Prije iznošenja na stol pospite je šećerom u prahu.

0 komentari:

Objavi komentar