subota, 4. srpnja 2015.

Slađanova slana torta

Sastojci

  • 200gr brašna
  • 4 jaja
  • 200gr šunkarice
  • 200gr sira
  • 150ml pavlake
  • 150gr margarina
  • ulje
  • so i papar
Priprema
  1. U dublju posudu sa brašnom dodamo margarin i malo vode. posolimo. Zamjesimo tijesto: Oklagijom razvučemo korupa je stavimo u nauljenu tepsiju. Šunkaricu sitno isjeckamo i stavimo preko kore. Polupamo jaja i odvojimo žumance od bjelanca. U posudu sa žumancima izrendamo sir, dodamo pavlaku i žlicom izmutimo. Ovako pripremljen fil sipamo u tepsiju. Bjelanca posolimo i umutimo mikserom. Snijeg od bjelanaca nanesemo preko filča. Pečemo u reni, 45 minuta na 180 stepeni.
  2. Činiju ukrasimo listovima zelene salate. Serviramo parčad torte i svako parče ukrasimo kuglom pavlake. Pavlaku ukrasimo kečapom.

0 komentari:

Objavi komentar