petak, 17. srpnja 2015.

Spaghetti Carbonara

Sastojci

  • oko 100 g spaghetta
  • komadić (2-3 cm) slanine, špeka, pancete ili ako netko ima guanciale
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 1 jaje
  • 1 žutanjak
  • 1/3 šalice naribanog parmezana (najbolje Parmigiano Reggiano - Pecorino)
  • sol, papar


    Priprema
    .
    1. Spaghette skuhajte al dente u blago posoljenoj vodi.
      Dok se oni kuhaju pripremite umak.
      Slaninu narežite na trakice ili kockice i prepržite na maslinovom ulju mar minuta. Pustite da malo odmiri i prohladi se da ne bude vrela.

      Jaje i žutanjak dobro izmutite, ubacite u njih naribani parmezan.

      Sphagette ocijedite ali ne do kraja (ostavite par žlica vode u kojoj su se kuhali) i nikako ih nemojte ispirati.
    2. .
      Spaghette stavite u jednu zdijelu, dodajte prepečenu slaninu i jaja sa parmezanom. Dobro i brzo promiješajte. Ako vam se čine jako suhe dodajte malo one vode koju ste ostavili od kuhanja špageta.

    Posluživanje

    Odmah poslužite. Još malo zapaprite sviježe mljevenim paprom i ako netko voli može staviti još parmezana.

    U Carbonaru Romanu po pravilu ne ide nikakvo vrhnje, ali u sjevernim djelovima Italije znaj staviti malo i vrhnja.

    Izvor: http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar