Sastojci
- oko 100 g spaghetta
- komadić (2-3 cm) slanine, špeka, pancete ili ako netko ima guanciale
- 1 žlica maslinova ulja
- 1 jaje
- 1 žutanjak
- 1/3 šalice naribanog parmezana (najbolje Parmigiano Reggiano - Pecorino)
-
sol, papar
Priprema.
- Spaghette skuhajte al dente u blago posoljenoj vodi.
Dok se oni kuhaju pripremite umak.
Slaninu narežite na trakice ili kockice i prepržite na maslinovom ulju mar minuta. Pustite da malo odmiri i prohladi se da ne bude vrela.
Jaje i žutanjak dobro izmutite, ubacite u njih naribani parmezan.
Sphagette ocijedite ali ne do kraja (ostavite par žlica vode u kojoj su se kuhali) i nikako ih nemojte ispirati. -
.
Spaghette stavite u jednu zdijelu, dodajte prepečenu slaninu i jaja sa parmezanom. Dobro i brzo promiješajte. Ako vam se čine jako suhe dodajte malo one vode koju ste ostavili od kuhanja špageta.
Posluživanje
Odmah poslužite. Još malo zapaprite sviježe mljevenim paprom i ako netko voli može staviti još parmezana.
U Carbonaru Romanu po pravilu ne ide nikakvo vrhnje, ali u sjevernim djelovima Italije znaj staviti malo i vrhnja.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
0 komentari:
Objavi komentar